Problem med bloggen

Eftersom menyn hamnar längst ned på sidan, så har jag råkat förstöra layouten i ett försök att åtgärda detta. Därav det fula utseendet på bloggen just nu. Jag hoppas mina eventuella läsare har överseende med detta.

Amanda, part III


I det förflutna vilar det vi älskat

Jag känner till Sorgens skepnader.
Sorgen står runt hörnet och väntar på mig. Jag kan inte undvika den. Jag kan inte beskylla den för att den är här. Faktum är att den borde vara här. Och ändå klarar jag inte av att möta den.
Förra natten skrek jag ut min sorg, i drömmen. Jag skrek, som om skriket vore Sorgens valuta, och jag skulle redovisa hela min sorg i ett enda skrik. Jag vaknade med hjärtklappning.

Jag beskyller ingen högre makt för att han inte längre finns hos mig. Jag beskyller varken Döden eller Livet. Jag talar bara om att det inte var dags än. Det var inte meningen att det skulle hända nu, vi hade tid kvar. Och ändå.

För första gången önskar jag att det fanns en himmel. En himmel där vi alla kunde få plats.
Men allt som finns är detta stora Ingenting. Denna stora evighet, all denna tid. En oändlighet som inte inbegriper det som redan varit. Framtid.

Framtid kanske är det minst barmhärtiga av allt?
Framtid är förlust av allt vi har nu.
I det förflutna vilar han. Framtid är förlust.

Amanda, part II


Amanda, part I


Lykke-piller

De senaste tio veckorna har den danska dramakomedin "Lykke" varit min ljuspunkt i tillvaron. Den har hos mig skapat, precis som namnet antyder, lycka. Jag har även blivit inspirerad av huvudpersonens stil vad gäller kläder. Lykke (spelad av Mille Hoffmeyer Lehfeldt) är vad jag skulle kalla en modern kontorskvinna. Feminina blusar, kombinerade med uppdaterade herrbyxor. De flesta plagg är veckade eller draperade och ger ett lätt skulpturalt intryck.
Jag har faktiskt blivit så pass inspirerad att jag till varje pris måste klä mig som Lykke, jag vill röra mig lika självsäkert och ha lika fantastiskt markerade kindben (som jag nästan kan påstå är min fetisch, kindben alltså).
Men nu är alltså "Lykke" slut för säsongen, och kommer inte tillbaka förrän efter årsskiftet.

This coffee actually is OK

I like my coffee;

cappuccino, latte, macchiato

(whatever)


This morning

I was just out of milk

Persienn

När jag vaknade

var det

en grå dag


solen nådde inte hela vägen

in

Surroundings #2


Mobilbilder från en höstpromenad

On the runway