Vår! Liv!


Easter walk




Mode - sexigt eller inte?

Denna text var egentligen en kommentar till en krönika, men det blev en egen krönika i stället:

Vad som är snyggt och sexigt är en smaksak, så jag tycker inte man kan säga rakt av att folk inom modebranschen inte vill eller kan vara sexiga. Jag tror snarare att det är så att man faktiskt känner sig just snygg och möjligen sexig i de kläder man väljer.

Ibland kanske man inte har ett behov av att klä sig för att locka till sig det motsatta könets intresse. Man kanske klär sig efter sin egen smak, även om den råkar följa rådande ideal som man inte riktigt kan leva upp till. Och man kanske känner sig lite bättre till mods när man får positiv feedback från andra inom branschen. Det brukar vara människor som inte alls är insatta i mode som säger att mode inte är snyggt.

Jag tycker mode kan vara både snyggt och sexigt. Jeans och t-shirt kan också vara det, men om alla alltid skulle gå klädda på det viset skulle det bli fruktansvärt tråkigt. Jag ser mode som en konstform och ett uttryckssätt.
Visst borde man kunna känna sig tillfreds med sig själv utan statusprylar som de senaste it-väskorna eller säckiga svindyra kjolar, men just de prylarna kan faktiskt hjälpa en att uppnå bättre självkänsla. Om man känner sig otillräcklig kan man förhöja sin självbild genom att klä sig på ett sätt som tilltalar andra människor i samma bransch.

För bara ett par år sedan gick jag oftast klädd i jeans och huvtröja, och jag kunde knappt gå in i en klädbutik utan att få panik och kallsvettas. Jag hade ingen aning om hur jag skulle kunna följa de senaste trenderna, så jag gömde mig bakom "säkra" intetsägande kläder som också ofta var osmickrande.
När jag sedan fann mitt modeintresse började jag känna mig hemma. Jag är fortfarande inte alls nöjd med mig själv, men hur jag klär mig återspeglar den bild som jag VILL ha av mig själv. Sofistikerad, medveten och trendkänslig. Som om jag faktiskt tror att jag får ligga oavsett vad jag tar på mig.

Att ta steget in i modevärlden är bland det bästa som hänt mig.

I'd give my eyes to see him


That's the face

his face

the only face

I could memorise


the face

I've searched around the world

for



all I ever wanted

to see



If I could have him

I'd sacrifice

my eyes

Carry you


I wanna hold onto nothing - and ride


Summan av mina jag

Jag har så många jag. Alla är de olika, men deras vilja är i grunden densamma.

I varje bok kan jag läsa något om mig själv.
Jag lär mig något, glömmer, och lär mig igen. Det kanske är det som är livet? Att till sist inte glömma vem man är.

YSL

Mina första YSL. Vintage så klart.

Let's have a cup of tea




Förlust

Jag har gått miste om gäddsufflé idag men det är dig jag sörjer.

RSS 2.0